Friday 15 March 2013

Zakon privlačenja – temelji Abrahamovog učenja



Univerzalni zakoni koji deluju svuda i uvek. U knjizi „Zakon privlačenja – temelji Abrahamovog učenja“je navedeno da ih ima tri:
  • ·         zakon privlačenja,
  • ·         zakon svesnog stvaranja i
  • ·         zakon dopuštanja.

Dok, na primer, zakon gravitacije deluje samo u našoj fizičkoj realnosti, prema Abrahamu, univerzalni zakoni deluju i u fizičkoj i u nefizičkoj dimenziji.

Zakon privlačenja je osnova na kojoj se temelje ostala dva zakona. Sve što doživljavamo u životu, sami smo privukli u svoj život. Sve te stvari su privukle slike koje stvaramo u svojim mislima. To je ono što mislimo, način na koji mislimo. Šta god da se događa u mislima, mi to privlačimo u svoj život. Ako nismo svesni da zakon privlačenja deluje, onda ćemo živeti po automatizmu, bez mogućnosti da svesno delujemo na okolnosti koje nas okružuju. Kratka definicija zakona privlačenja u mojoj neobaveznoj interpretaciji bi bila: slične stvari privlače jedna drugu.
Originalna Abrahamova definicija “That which is like unto itself is drawn”.

Zakon svesnog stvaranja kaže da smo sami kreatori svoje stvarnosti. Pošto na nas deluje zakon privlačenja, naše misli privlače ono o čemu pretežno razmišljaju i time oblikuju našu realnost. Uvek dobijamo ono o čemu razmišljamo. Abraham je u naziv ovog zakona dodao reč “svesno” zato što je glavna preporuka da mi treba da svesno utičemo na svoje misli kako bismo uticali na stvaranje situacija koje želimo. Ako ne primenjujemo svesno ovaj zakon, stvari će nam se dešavati po automatizmu.

Treći univerzalni zakon, zakon dopuštanja ne može da se shvati bez shvatanja i svesne primene prva dva zakona. Njega je i najteže shvatiti. Ovaj zakon podrazumeva da shvatimo da smo mi različiti od svih drugih i da treba da dopustimo drugima da budu ono što jesu. Ali nećemo im dopuštati time što ćemo tolerisati ono što nam kod njih ne odgovara, nego time što ćemo se fokusirati samo na one stvari koje nam odgovaraju. Dopuštanje podržava razlike među svima nama tako što nam omogućava da pronađemo način da stvari posmatramo tako da smo i dalje u skladu sa svojim unutrašnjim bićem, odnosno da su nam emocije prijatne.
Shvatanjem i primenom ova tri univerzalna zakona ćemo postići život koji želimo. Sve želje će nam biti uslišene ako poštujemo principe zakona privlačenja. Naše misli su magneti i privlače sve na šta se fokusiraju.

No comments:

Post a Comment