Tuesday 29 January 2013

Relaksacija, Fizičke Vežbe i Šetnja



Lična higijena, odmor, sunce, svetlost, kiseonik, prana, relaksacija, čest boravak u prirodi, pozitivan stav prema životu,relaksacija uma i ljubav čine čoveka srećnim i smanjuju potrebu za hranom.

Oprostite svima, budite ljubav celom svetu.
Otvorite se prema Bogu u sebi, svakodnevno se relaksirajte, meditirajte, okrenite se prema svojim duhovnim vrednostima, to ne znači prema sebičnosti i egoizmu, već prema svojoj divnoj, nesebičnoj ljubavi. Budite uporni.


Vežba relaksacije je krajnje jednostavna za primenu u svakodnevnom životu. Obucite komotnu odeću i udobno se smestite. Zatim, koncentrišite svest na celo fizičko telo.







Opustite se, budite mirni, osećajte se prijatno i odmorno. Dišite ravnomerno i dozvolite da energija nesmetano protiče kroz celo telo. Opustite dvojnika – svoje eteričko telo, postanite svileniji.

Opustite astralno telo – oprostite svima da biste mogli oprostiti sebi. Neka od emocija ostane jedino ljubav prema Bogu. Opustite mentalno telo, budite jedno sa Bogom. Rasteretite se od misli. Uradite valjano pranajame. Dišite uobičajenim ritmom kako obično dišete. Pratite svoj dah, budite svesni daha.

Mir je lekovit, a vežbe su lek za organizam jer vraćaju vitalnost. Telo držite u formi, ne premarajte se, spavajte dovoljno. Vaši čajevi mogu biti majčina dušica, kantarion, valerijana, žalfija, itd.
 
Čajevi se piju svakodnevno. Jedite često, po manje isključivo laku i zdravu hranu bez namirnica životinjskog porekla. Zavolite pranajamu. 

Budite svesni, budno pratite svoje misli, osećanja, ponašanje, reči i dela i uskoro ćete imati jasnu sliku o sebi, svom karakteru i o svojim sklonostima. Budite iskreni prema sebi. Sada je ostalo da nađete način kako da se oduprete raznim iskušenjima. Sagledavajte sve iz više uglova. Posmatrajte sebe malo izdalje. Odmaknite se malo, bolje ćete videti. Ispravite sebe i zavolite sebe. Ne kritikujte, ne osuđujte, ne poredite se ni sa kim, ne popravljajte druge, samo sebe. Svako je odgovoran za sebe. Volite sebe, poradite na samopoštovanju. Sve radite isključivo zbog sebe. Budite uvek pozitivni, čak i u ružnom tražite samo lepo. Cenite svoje telo, ono je inteligentno i uvek zna šta mu nedostaje. Poštujte ga.

Vi ste divna, jedinstvena kosmička jedinka, samo sebi svojstvena i samo vi možete biti takvi kakvi jeste, zato poštujte i volite sebe. Nikada se ne osuđujte, jednostavno samo popravite kod sebe to što je potrebno. Ne zaboravite, sreća se sastoji od malih stvari koje činite bližnjima.

No comments:

Post a Comment