Thursday 24 January 2013

Ah....ta opravdanja...


Čovek uvek može izmisliti mnoga opravdanja zašto je sreća za njega nedostižna, ali to nema veze sa realnom slikom svih pozitivnih mogućnosti, koje su na raspolaganju svakom čoveku ravnopravno, svakog trenutka.

Sva opravdanja za nesreću su samo  oporavdanja, tj. iluzija, koje  se držimo konzervirani sigurnosnim zidom nepromena, kako ne bi morali prstom mrdnuti, jedino smo nesrećni!
Kada čoveku dosadi teskoba i patnja, odlučuje se da nešto promeni!
Glavu gore prijatelju, jer ti si gospodar svog života i savršenih prilika da budeš srećan neprestano! Život će te ionako malo po malo jednog trenutka katapultirati u takve prilike za puno više sreće. Pitanje je da li želiš svesno da unaprediš sebe, ne čekajući da te tvoje patnje umore i nateraju na promene. lakše je promenuti mnoge svoje osobine, navike i verovanja, dok nisu u težim fazama.
Menjaj se odmah svesno, čim vidiš da ti nešto smeta kod sebe i da te opterećuje.
Ne prebacuj ništa na druge, jer drugi ne postoje, uvek si ti u pitanju, i uvek je do tebe.
Kada doživljavaš neku izazovnu situaciju, bol i patnju razumi, da ti tvoja osećanja sama govore da si se diskonektovao sa Božanskim u sebi, zato i patiš, zato ti je i teško. Vrati se sebi unutra poveži se sa svojom Dušom, i tada zamoli da ti se pomogne. Pitaj svoju Dušu, kako da izađeš iz ove izazovne situacije.
Ljubav će poteći prema tebi i Duša tvoja Božanska će ti pokazati izlaz iz svake patnje i bola.
Radost je tvoje pravo lice, i njega se drži dragi prijatelju.
Život bi bio pesma, kada bi ljudi sve što im smeta kod sebe odmah rešavali, čim to primete, ali potrebno je iskoračiti iz zone sigurnosti i komfora i priznati, da je svako naše nezadovoljstvo, nemir i bol do nas a ne do drugih.
Menjati se, ostavljajući sve druge ljude na miru, i ne koristeći ih u svoja opravdanja.

Leci

No comments:

Post a Comment