Sunday 2 March 2014

Na kom principu deluju autosugestije?




Redovita upotreba autosugestija omogućava zamjenu nekih od naših zastarjelih i negativnih unutarnjih razgovora pozitivnijim idejama i konceptima. Ono što stalno ponavljamo postaje istina. Sve što ste ikada naučili, naučili ste ponavljanjem. Naučili ste čitati, pisati, voziti automobil, pa čak i hodati tako što ste ponavljali. Ponavljanje je majka znanja. U početku vam može biti teško prihvatiti autosugestije, ali budite uporni. Uvjerit ćete se da doista djeluju. Korištenjem pozitivnih autosugestija jačate svoje samopouzdanje i postajete svjesni pozitivnih promjena na sebi. Govorite ih ujutro i(ili) prije spavanja, govorite ih kada se pogledate u ogledalo dok perete zube, kada se vozite u tramvaju, kada se tuširate, kada radite praktički bilo što. Steknite naviku i ponavljajte ih.

Naše je mišljenje da najbolje djeluju kad se izgovaraju ujutro čim se probudimo. Zašto?

Pa nakon spavanja je podsvijest „dostupnija“ , tj. svijest koja je čuvar podsvijesti isto još pomalo drijema. To je bitno iz razloga što će tada to što govorite lakše ući i utisnuti se u podsvijest a tada će podsvijest početi ispunjavati svoj jedini zadatak – dovesti će vam u život događaje, ljude, iskustva i slične stvari da vam ispuni ono što ste u svoju podsvijest utisnuli. A i sa time što ćete govoriti autosugestije čim se probudite, napunit ćete se odmah ujutro sa pozitivnom energijom i snagom, i dan će vam sigurno biti ljepši.

Zato ponavljajte i ponavljajte. Izgovarajte ih naglas (uvijek kada je to moguće) i uživite se u njih, i to činite što češće. Tako će vam lakše i brže ući u podsvijest.

Izgovarajte ih sa žarom, strašću, oduševljenjem, sa snagom, zahvalnošću, vjerujte u njih sa svakim atomom svoga tijela i tada vam je samo nebo granica.

Efikasna primjena autosugestija samo deset minuta dnevno može protutežiti navikama koje su stvarane godinama.

Pozitivni rezultati ne mogu doći odjednom, jer i to je jedna navika koja se mora steći. Navika pozitivnog razmišljanja.

Zapamtite, najveća moć krije se u mislima.

Ako naučite kontrolirati misli, naučit ćete i kontrolirati život. Svaki put kada vam se pojavi neka negativna misao u glavi, odmah je zaustavite i potrudite se o istoj stvari razmišljati na pozitivan način.

Svaki čovjek raspolaže s mogućnošću izbora. Opredijelite se za zdravlje i sreću. Možete izabrati ljubaznost ili neljubaznost prema bližnjima. Opredijelite se za suradnju, veselje, ljubaznost i zapazit ćete povoljnu reakciju svih oko sebe.

S obzirom da pozitivno primjenjene autosugestije reprogramiraju vaš obrazac razmišljanja, one mijenjaju sam vaš pogled na svijet i zamjenjuju nefunkcionalna vjerovanja sa novim pozitivnim načinom razmišljanja. Ovo omogućava da pozitivne promjene dolaze lako i prirodno. Novi stavovi će se automatski reflektirati u vašem vanjskom životu, i vi ćete početi doživljavati promjene na bolje u mnogim aspektima vašeg života.
Autosugestije

No comments:

Post a Comment