Sastojci:
- · 1,5l mleka
- · 3 želatina (dr Oetker)
- · 1/2kg šlaga
- · 200gr šećera
- · 300gr lešnik napolitanki ( malo staviti u frižider pa samleti )
- · 300gr mlevene plazme
- · 2 šlaga
Postupak:
Skuvati mleko i prebaciti u drugu
šerpicu od 2l; dodati 200gr šećera i dobro promešati
3 želatina izmešati u 100gr vode
i ODMAH ( da se ne zgusne želatin pre vremena) sipati u šerpcu sa mlekom i
MEŠATIIIIIIII sve dok se želatin dobro ne sjedini sa mlekom ( da ne bi spao na
dno, a onda ništa od tortice :-) ); šerpica sa mlekom može se staviti u posudu
sa vodom ili sudoperu napunjenu sa hladnom vodom – da bi se ubrzao proces
hladjenja. Staviti šerpicu na 2-2h u frižider.Masa postaje pihtijasta.
U veeeeliku vanglu ( od 4l )
prebaciti masu, sipati pola kg šlaga i mutiti 20-tak minuta. Nakon toga masu
podeliti na 3 dela:
- · U jedan staviti 300 gr mlevene plazme
- · U drugi staviti 300gr mlevenih napolitanki
- · Treći ostaviti beo
U tepsiju obloženu providnim
celofanom sipati prvo deo sa mlevenim napolitankama, pa beo i na kraju deo sa
plazmom. Staviti na par sati u frižider. Kad se nakon toga prebaci torta na
tacnu ( i skine celofan naravno :-) na dnu bude deo sa plazma keksom pa redom…Tortu
isfilovati sa bar 2 šlaga.
Lagana i ukusna – preporučujem :-)
No comments:
Post a Comment